Slæbesteder – Sådan finder du dem

Er du ejer af en trailerbåd, har du formentlig også et foretrukken slæbested – nok det nærmeste, og det kender du formentlig rigtig godt.

Men der er en stor fordel ved at have en trailerbåd – Du kan nemt komme rundt til forskellige slæbesteder i hele landet – i princippet i hele verden.

Men inden du drager afsted, kan det være en fordel at kende lidt til den eller de slæbesteder du gerne vil besøge – og det er der med internettets indtog heldigvis god mulighed for. Personligt foretrækker jeg at finde slæbesteder på Slaebestedet.dk – en super god oversigt over slæbesteder i Danmark.

Ovenstående site, er brugerdrevet – Det vil sige at alle kan komme med deres bidrag, og derved hjælpe med at holde sitet opdateret. Du bør også gøre det samme. Måske kan du bidrage med nye informationer til lige netop det slæbested du besøger, eller måske er du bare på besøg i en fremmed havn, og kan tage nogen billeder og give informationer om havnens slæbested – så andre kan få gavn af det.

I videoen herunder, kan du se hvor nemt det er at opdatere et slæbested med dine oplysninger.

Gode råd ved slæbestedet

At bruge et slæbested skal være en fornøjelse for alle. Nedenstående punkter, er gode at følge, så det bliver en god oplevelse for både dig og andre.

 1. Øv dig i at bakke med trailer
  Har du ikke erfaring med at bakke med trailer? Husk at vi alle har været nye til det – Men øv dig. Det er hverken sjovt for dig eller andre der venter at du bøvler rundt i det.

  Du kan øve dig hjemme i gårdspladsen hvis du har plads, på en offentlig parkeringsplads, eller på et slæbested hvor der ikke er kø.

 2. Sæt dig ind i de lokale regler
  De fleste slæbesteder har nogen lokale regler og vedtægter omkring færdsel, parkering osv. – Sæt dig i dem og følg dem.

 3. Vær klar til skubbe båden i vandet
  Fjern surringer, lygtebom og lignende, inden du bakker ned på rampen. Så går det hurtigt og elegant med at få båden i vandet.
 4.  Fjern båden når den er kommet i vandet
  Fjern båden når den er kommet i vandet – Så kan andre komme deres i vandet, imens du parkerer bilen og traileren.

 5. Hjælp andre der er på rampen
  Er du klar til at bakke til? Tilbyd at hjælpe personen på rampen. Du skal ikke blande dig, men måske tilbyde at tage en tov ende eller lignende. 

Husk redningsvesten

Det kan ikke siges nok – Når du er til søs skal du huske redningsvesten. Den kan redde dit liv. 

Husk at du hos DKMarine altid kan finde et stort udvalg af oppustelige redningsveste til gode priser.

God tur på vandet.