VHF Kategorier

Udvalgte VHF Radioer

Stationær VHF

Vhf, icom, m506ge

5.850,00 DKK

En VHF Radio er din livline til land

Mange mener at en VHF radio, kan erstattes af en mobiltelefon. Men der er flere ulemper ved udelukkende at anvende en mobiltelefon. Først og fremmest, skal du kende nummeret på den du ønsker at komme i kontakt med. Du skal også være inden for dækning af en sendemast, samt sikre dig at telefonen ikke får fugt. En mobiltelefon er et godt supplement – Men den kan altså ikke erstatte en VHF. Med din VHF, kan du nemlig komme i kontakt med redningstjenester, andre både og lignende – uden at du kender deres telefonnummer. Derudover, er de fleste VHF radioer vandtætte, kan flyde og kan “gøre opmærksom” på sig selv i vandet, med lyd og lys, hvis den skulle falde overbord.

Skal jeg have certifikat til min VHF?

Det korte svar er ja. For at brugen af VHF er ens for alle, og alle kan forstå brugen, kræver det et certifikat. Der lidt længere svar er lidt anderledes: Du skal have certifikat for at anvende en VHF radio, men du må gerne have en radio monteret i dit fartøj – men ikke anvende den. I en nødsituation, kan du anvende den alligevel. Men det er vores klare anbefaling at tage et VHF certifikat – Som officielt hedder et SRC. Dette kan du læse mere om i Bekendtgørelse om udstedelse af kaldesignaler og identifikationsnumre til skibe samt om SRC-radioprøver på retsinformation.dk Det er ikke svært at tage et SRC, og kan ofte tages på en weekend eller et par aftener, over et par uger.

Nødkald på VHF

Udover at kunne kommunikere med andre både, kan du også udsende et nødkald, hvis det skulle blive nødvendigt. Moderne VHF radioer, er udstyret med både DSC og GPS, som kan benyttes til udsendelse af nødkald. Kombinationen gør, at du sammen med dit nødkald, samtidig udsender din præcise position. Efter udsendelse af DSC nødkald, skal du undsende nødkaldet på kanal 16.