Brug for lån til båd? Her er 4 måder, du kan skaffe pengene på

Vil du også ud på verdens have (eller blot på fjorden), og realisere din indre sejler-drøm? Så kræver det selvfølgelig, at du har pengepungen i orden til at købe en båd – eller kan finde et lån til at betale båden med.

Mange, der ønsker et liv i bølgen blå, bliver overraskede over de pengebeløb, der er involveret i forbindelse med nykøb af båd. Det er bare dyrt at anskaffe sig en båd – og det er ikke alle, der lige nu og her kan smide et par hundrede tusinde eller mere for at komme ud og nyde den friske fjordvind.

Her på siden giver vi dig et overblik over metoder, du kan bruge til at skaffe penge til køb af båd. Vi taler om regulært bådlån til finansiering af din nye båd – men det kan skaffes på flere måder. Læs med herunder, og bliv klogere på hvordan du kan realisere din drøm selvom du måske ikke har alle pengene her og nu.

Regulært bådlån – enten via bank eller forhandler

Det mest oplagte for de fleste, når der skal lånes penge til en ny båd, er enten at tage en snak med banken eller forhandleren selv. 

Mange bådforhandlere tilbyder finansiering som en ekstraservice med køb. Det fungerer kort sagt på samme måde som med en bil: Finansieringen er ofte i samarbejde med en bank, der udbyder servicen. Du får som oftest finansieringen med denne metode til fordelagtige rente- og gebyr-satser – typsik vil renten være et sted mellem 4% og 13%.

Dog skal du være opmærksom på, at du skal kreditgodkendes med denne metode. Står du i RKI eller et andet gældsregister vil du ikke kunne få godkendt almen finansiering af båden via selve forhandleren.

En anden ting, som du også skal have for øje, er, at banken via denne metode får pant i din nye båd. Hvis du groft misligholder din gæld til banken, så vil banken altså have ret til at konfiskere din båd.

Personligt lån hos banken

En anden mulighed, hvis du ikke kan få specifik finansiering til båden via forhandleren, er et personligt lån til båden i banken. Personlige lån kan enten oprettes som deciderede lån med en fast udløbsdato og afdragsordning, eller som kassekreditter, der giver dig et øget beløb at handle for.

Personlige lån til båd kan være fine, da banken ikke behøver at vide hvad du skal bruge alle pengene på. Typisk kan du låne et sted mellem 10.000 kr. og 200.000 kr., alt afhængigt af din nuværende økonomi og historik i banken.

Dog skal du også være opmærksom på, at et personligt lån hurtigt kan få højere omkostninger for dig som privatperson. Renter på 10% eller derover er ikke ualmindelige – men du kan ofte forhandle med banken om lavere renter. En mulighed er også at finde en god låneside online, som kan tilbyde dig lånet – Vi har i vores research fundet denne side hvor man kan låne penge nemt og hurtigt – https://lånpenge.dk tilbyder dette via deres samarbejdspartnere

Lån i din bolig

En tredje mulighed er at tage lån til båden i din bolig. Hvis du ejer et hus, og du har friværdi i boligen, så kan du vælge at forhøje dit lån i boligen for at få et øget rådighedsbeløb. Og dette beløb kan du altså snildt bruge som et bådlån.

Når du låner i din bolig skal du selvfølgelig være opmærksom på lånetiden. I udgangspunktet forlænges afdragsperioden ikke, og I vil derfor komme til at betale mere i afdrag pr. måned til realkreditinstituttet (og evt. banken) for forhøjelsen af lånet. Hvis lånets løbetid skal ændres skal lånet omlægges helt – og det kræver yderligere dialog med parterne.

Til gengæld vil bådlån i boligen ofte også være det billigste alternativ, du kommer til at have på hånden, når vi taler renter. For realkredit-renter er lave – og årsagen er, at realkredit-lån er sikre. Dit hus er nemlig pant i lånet.

Lån af private

Der er selvfølgelig også den helt lavpraktiske metode til at få et bådlån: Lån af private.

Vi har alle en rig onkel et eller andet sted i familien – eller måske søskende, eller et par forældre, som er gode til at låne når tingene brænder på. Et bådlån er nu bare i en anden kaliber – for her er de involverede pengebeløb typisk store. Du skal derfor nøje overveje om du i første omgang overhovedet har lyst til at gældsætte dig til andre, som du holder af, før du går denne vej. Gæld mellem venner eller familie har desværre et blakket ry, og med god grund, for man hører af og til om familieproblemer, der opstår som følge af penge involveret mellem parterne. I sidste ende er det en sag, du må afgøre med dig selv – og så selvfølgelig med dem, du gerne vil låne af.